Handige tips en nuttige informatie over Gran Canaria

U bent hier: Alles over Gran Canaria / vakantie
 

top 10 bezienswaardigheden top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Gran Canaria beste reistijd Gran Canaria
weer & klimaat van Gran Canaria het weer op Gran Canaria

Gran Canaria:
 ● algemene informatie
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● boottocht
 ● dolfijnen
 ● drinken
 ● eten
 ● kamperen
 ● naturisme
 ● sport
 ● timesharing
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon
 Plaatsen op Gran Canaria:
 ● Aguímes
 ● Arguineguín
 ● Costa Meloneras
 ● Dunas de Maspalomas
 ● Galdár
 ● Gran Chaperral CC
 ● Guayadeque
 ● Jardín Canario
 ● Las Palmas
 ● Mogán
 ● Molino de Viento
 ● Pico de Bandama
 ● Playa del Inglés
 ● Puerto de las Nieves
 ● Puerto de Mogán
 ● Puerto Rico
 ● Roque Nublo
 ● San Bartelomé de Tirajana
 ● Santa Lucía
 ● Sioux City
 ● Teror
 ● Valle de Agaete
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Gran Canaria?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Gran Canaria
 Meer informatie over Gran Canaria:
 ● sites over Gran Canaria
 ● Gran Canaria voor beginners

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Vakantie op Gran Canaria: op vakantie naar Gran Canaria
Gran Canaria als vakantiebestemming

Het aantal van drie miljoen toeristen per jaar liegt er niet om: Gran Canaria is zonder enige twijfel een populaire vakantiebestemming. Fraai weer gedurende het hele jaar is de belangrijkste sleutel tot het succes van dit vakantie-eiland. Wat betreft het aantal zonnige dagen behoort Gran Canaria absoluut tot de toppers binnen Europa en met temperaturen die overdag zelfs in de winter zelden onder de twintig graden komen en in de zomer vrijwel altijd onder de dertig graden liggen is het zeer aangenaam vertoeven op Gran Canaria. Het gevolg van de populariteit is dat de beste streek van Gran Canaria wat betreft het klimaat veranderd is in één grote toeristische bestemming: de Costa Canaria. Het massatoerisme heerst in dit gebied, wie op zoek is naar authentieke plaatsen om een rustige vakantie te vieren die zal zijn heil elders op het eiland moeten zoeken.

 

Toeristische plaatsen

Welke plaats het meest geschikt is voor wie hangt helemaal af van de persoonlijke situatie en wensen. Badplaatsen zoals Playa del Inglés en Puerto Rico zijn helemaal ingesteld op massatoerisme. Hier is geen sprake van sfeervolle straatjes op pleinen, maar grootschalige accommodaties omringd door commerciële centra. Rustiger maar zeker niet minder toeristisch zijn Arguineguín, Playa Amadores, San Agustín, Plata de Tauro en Playa de Taurito.
Het voormalige vissersdorp Playa de Mogán is wél toeristisch, maar kwalitatief gezien staat het toerisme hier op een hoger niveau dan de eerder genoemde plaatsen. Het dorp is daarom sfeervoller en ook aantrekkelijk voor dagjesmensen die hier lekker een paar uurtjes komen genieten. De meest luxe badplaats is Costa Meloneras, waar vooral grotere vijfsterrenresorts staan die zich richten op een bovenmodaal publiek.

Pakketreizen

Het aanbod van pakketreizen naar Gran Canaria is enorm. Vrijwel iedere grote reisorganisatie die zocht richt op zonvakanties biedt vakanties naar Gran Canaria aan. Het aanbod is daarbij vaak wel beperkt tot de badplaatsen aan de Costa Canaria. Wie wil overnachten in een finca of een rural hotel die zal vooral bij kleineren specialistische reisorganisaties aan moeten kloppen of de reis zelf regelen. Reisorganisaties die een redelijk tot groot aanbod hebben van vakanties naar Gran Canaria zijn TUI, Sunweb, Corendon en Neckermann. Een inmiddels wat grotere aanbieder van authentieke accommodaties is Eliza was here. Kijk ook zeker eens naar de all-inclusive hotels van SUNEO CLUB. Dit label is een toppertje binnen het aanbod van all-inclusive hotels en is ook vertegenwoordigd op Gran Canaria.

 

Zelf regelen

Een reis boeken via een reisorganisatie hoeft niet per definitie goedkoper te zijn dan wanneer je zelf de verschillende onderdelen (vlucht, accommodatie, transport/huurauto) regelt. Zeker in deze tijd waarin vliegtickets en hotelkamers soms tegen zeer aantrekkelijke prijzen online aangeboden worden kan het de moeite zijn om zelf via internet te reserveren. Houd er dan wel rekening mee dat de garanties die je hebt minder kunnen zijn, bijvoorbeeld als je een vakantiewoning rechtstreeks bij een eigenaar boekt en (deels) vooruit betaalt. Bij hotelboekingssites zoals booking.com gelden vaak aantrekkelijke voorwaarden voor annuleren en betalen. Let er wel op dat voor verschillende tarieven vaak verschillende voorwaarden gehanteerd worden.


 

Gran Canaria...  vakantie eiland met twee gezichten